Ruta Sud de Cervera

Dificultat: Mitjana
Distància: 13,92 km
Desnivell: 310 m.
Senyalització: Sí
Durada: 2 hores 30 minuts
Punt d’inici i final: Plaça de Santa Anna (Cervera)

Recorregut a peu o en BTT pel sud de la Segarra, per la vall del riu Ondara i del Torrent Salat i els serrats de les Rapaldes i Montpeó, des d’on es divisa bona part de la comarca.
Després de fer l’itinerari cal visitar el magnífic nucli antic de Cervera, on destaquen les places i els carrerons adossats a l’entorn de les muralles, la Universitat, la Paeria, les esglésies de Sant Antoni, Santa Maria i Sant Joan i el gran edifici modernista del Sindicat Agrícola de la Farinera.
A Cervera, capital de la comarca, s’hi pot arribar utilitzant l’autovia A-2 o la C-25, l’Eix Transversal. La ciutat disposa, també, d’estació de tren de la línia R12, serveis regionals de Rodalies de Catalunya Barcelona-Manresa-Lleida i estació d’autobusos.

L’itinerari comença a la plaça de Santa Anna de Cervera, al bell mig del centre històric de la ciutat. El recorregut està senyalitzat com a PR-C-141, Circuit Sud de Cervera, amb marques blanques i grogues.
Els punts d’interès de la ruta els trobem dins del terme municipal de Cervera: nucli històric de Cervera, església de Sant Pere el Gros, la vall d’Ondara, Edifici del Sindicat Agrícola, Els plans de Cervera.

Descarga ruta per més informació (Distancia, desnivell, descripció)

Deixa un comentari