Talavera

El poble de Talavera amb 123 habitants és el poble més gran i el cap del municipi, que porta el mateix nom.
El poble de Talavera s´aixeca a la part occidental del terme, a 791 m d’altitud, en el pendent d’una muntanya coronada per les restes de l’antic castell que es confonen amb la construcció d’una casa. L’església parroquial de Sant Salvador de Talavera es troba a pocs metres fora del poble, al cim de la serra. Sant Salvador de TalaveraÉs esmentada per primera vegada entre els segles XI i XII. Conserva una portalada romànica del segle XII i un pany de paret. L´església es va reformar i engrandir en un estil neoclàssic senzill i es va posar l’entrada a la façana de llevant.Al seu interior s´hi conserva un sarcòfag de pedra on hi ha les figures jacents d´un cavaller i una dama, amb la vestimenta del segle XIV.
El poble conserva algun carrer cobert i el carrer del Call, on havien habitat jueus. Més a ponent del poble, al punt més alt d’un turó, hi ha una torre cilíndrica mig esbotzada anomenada moli de vent.

Des de la part alta de Talavera es pot gaudir d’unes esplèndides vistes de Catalunya i la Sagarra. En dies clars s’arriba a veure la muntanya de Montserrat, el Montseny, La Mola, el Cabrerès, la serralada Prelitoral, les muntanyes de Prades, tot l’altiplà de la Segarra i la plana de Lleida.

Talavera 2

Pàgina seguent

Deixa un comentari